در صورتی که درخصوص پارتیشن بندی هارد خام سوالی دارید می توانید با:
شماره تماس ۹۰۹۹۰۷۵۳۰۲ از طریق تلفن ثابت (کل کشور)
شماره تماس ۹۰۹۹۰۷۵۳۰۲ از طریق تلفن ثابت (فقط تهران)
( از ساعت ۸ صبح الی ۱ شب )
تماس گرفته و با کمک کارشناسان اینترنت کمک مشکل خود را رفع نمایید.
( در صورت اشغال بودن خطوط ، مجددا تلاش کنید )
در مقاله امروز اینترنت کمک قصد داریم به مفاهیم مربوط به پارتیشن بندی هارد بپردازیم . فرمت و پارتیشن بندی هارد ، اولین کاری است که برای استفاده از یک هارد باید انجام شود. هنگامی که هارد دیسک نو به کامپیوتر متصل میشود ، سیستم عامل نیز در کامپیوتر وجود ندارد این عمل درست قبل از نصب سیستم عامل انجام میشود . پارتیشن بندی در واقع ، تقسیمبندی هارددیسک است؛ در حالی که می توان هارددیسک را تقسیم بندی نکرد و از تمام حجم حافظه به عنوان یک پارتیشن استفاده کرد.در این مقاله ابتدا به مفاهیم کلی اشاره خواهیم کرد تا بدانیم مفهوم پارتیشن بندی چیست ، سپس روش های پارتیشن بندی می پردازیم و در پایان به نحوه تغییر پارتیشن بندی در ویندوز خواهیم پرداخت.
ابتدا می بایست بدانیم پارتیشن بندی چیست ؟ Partition به فارسی به معنای تفکیک کردن می باشد . پارتیشن یک تقسیم بندی منطقی از فضای کل هارد دیسک می باشد. می توان بر روی یک هارد پارتیشن بندی را انجام نداد و از آن استفاده نمود ولی باید در نظر داشت پارتیشن بندی مزایای فراوانی دارد از جمله سازماندهی اطلاعات و جدا کردن این اطلاعات از سیستم عامل ، که در نتیجه باعث کاهش از دست رفتن اطلاعات می گردد.
انواع پارتیشنبندی ها عبارتند از : Primary ، Extended ، Logical
تفاوت primary با logiacal در این میباشد که Primary به پارتیشنهای مستقل گفته میشود در حالیکه logical به پارتیشنهایی گفته میشود که داخل یک پارتیشن extended ساخته میشوند.وقتی هارد را به کامپیوتر وصل کنیم به صورت پیش فرض سیستم عامل یک پارتیشن برای ویندوز به نام C یا همان Primary در نظر می گیرد . در سیستم عامل های ویندوزی معمولا به پارتیشن درایو هم می گویند ، به طور مثال درایو C ، درایو D و ...
پارتیشن بندی هارد دیسک به دو دسته کلی تقسیم می شود : MBR (نسخه قدیمی) ، GPT (نسخه جدید)
MBR به پارتیشن بندی هارد دیسک به روش قدیمی گفته می شود . زمانی که یک هارد دیسک جدید را پارتیشن بندی می کنید ، به صورت پیش فرض به حالت MBR فرمت می شود . در این حالت یک سکتور بسیار کوچک از ابتدای هارد دیسک کنار گذاشته می شود و تمامی اطلاعات مربوط به ساختار پارتیشن بندی ، پارتیشن سیستم عامل و … را در اختیار سیستم قرار می دهد . باید توجه داشت که این حالت فقط از هارد دیسک های زیر 2 ترابایتی پشتیبانی می نماید.
در حالت GPT دیگر محدودیتی برای ظرفیت هارد دیسک نمی باشد و هارد های با ظرفیت بالا را نیز می توان به راحتی پارتیشن بندی کرد . اطلاعات مربوط به پارتیشن ها بر روی خود پارتیشن ها قرار می گیرند و مانند MBR در سکتورهای مخفی ذخیره نمی شوند .
بنابراین بهترین روش برای انتخاب نوع پارتیشن بندی کلی هارد دیسک ، حالت GPT می باشد و در ابتدای کار اگر هارد دیسک شما اطلاعاتی بر روی آن نمی باشد بهتر است که به حالت GPT تبدیل شود .
فرمت هارد دیسک انواع مختلفی دارد که بنا به نوع سیستم عامل می بایست آن را برای هارد دیسک خود در نظر بگیریم . ( FAT32 - NTFS )
سیستم عامل ویندوز دارای نسخه های متعددی می باشد که هر کدام ویژگی های خاص خود را دارند و از فرمت های مختلف پشتیبانی می کنند . فرمت FAT32 مناسب سیستم عامل های ویندوز 98 ، 2000 و ویندوز XP می باشد . برای ویندوز 7 ، 8 ، 8.1 و ویندوز 10 نیاز به فرمت با سرعت بالاتر و قابلیت های بیشتری است ، بنابراین از فرمت NTFS پشتیبانی می نمایند.
با توضیحات داده شده با مفاهیم کلی آشنا شدیم. حال به نحوه پارتیشن بندی هارد خام هنگام نصب ویندوز خواهیم پرداخت.
برای پارتیشن بندی هنگام نصب ویندوز بعد از انجام موارد اولیه نصب ویندوز به مرحله مربوط به پارتیشن بندی ویندوز می رسید . اگر پارتیشن بندی هارد در ویندوز قبلا انجام شده باشد و تصمیم دارید آنها را حذف نمایید، بر روی درایوها کلیک نموده و گزینه Delete را انتخاب کنید.
برای ایجاد یک پارتیشن جدید روی گزینه New کلیک کنید و در ادامه پارتیشن بندی هارد در ویندوز ، در کادر روبروی Size می بایست سایز درایو مورد نظر خود را به مگابایت تایپ کرده و سپس روی Apply کلیک کنید.
اگر تصمیم دارید فقط یک درایو داشته باشید سایز درایو را تغییر ندهید ولی اگر با توجه به فضای هارد خود تصمیم به داشتن چندین درایو دارید، با تکرار این عمل یعنی کلیک روی New سپس تایپ کردن سایز و بعد کلیک روی Apply چندین درایو ایجاد کنید.
پس از پارتیشن بندی ویندوز خود، اکنون درایوی را که می خواهید ویندوز را در آن نصب کنید انتخاب کرده و روی Next کلیک کنید. سپس سایر مراحل نصب ویندوز را ادامه دهید.
برای تغییرات پارتیشن بندی در ویندوز نیز توجه شما را به مقاله نرم افزار پارتیشن بندی هارد جلب می نماییم.
در صورتی که درخصوص پارتیشن بندی هارد خام سوالی دارید می توانید با:
شماره تماس ۹۰۹۹۰۷۵۳۰۲ از طریق تلفن ثابت (کل کشور)
شماره تماس ۹۰۹۹۰۷۵۳۰۲ از طریق تلفن ثابت (فقط تهران)
( از ساعت ۸ صبح الی ۱ شب )
تماس گرفته و با کمک کارشناسان اینترنت کمک مشکل خود را رفع نمایید.
( در صورت اشغال بودن خطوط ، مجددا تلاش کنید )
با سپاس از اظهارنظر شما نظر شما تا حداکثر 3 روز تایید و نمایش داده خواهد شد. |
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما نیاز داشتید می توانید با ایمیل یا شماره تلفن
۹۰۹۹۰۷۵۳۰۲ ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور با هزینه هر دقیقه 29000 تومان ) در ارتباط باشید تا از مزایای مشاوره تلفنی ما بهره مند گردید.
سایت مشاوره همراه مشاور یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن ۵۴۷۸۷۸۰۰-۰۲۱ تماس حاصل فرمایید.
اینترنت کمک | تماس از کل کشور : 9099075302