در صورتی که درخصوص آموزش گذاشتن رمز عبور روی فایل های کامپیوتر سوالی دارید می توانید با:
شماره تماس ۹۰۹۹۰۷۱۶۶۷ از طریق تلفن ثابت (کل کشور)
شماره تماس ۹۰۹۲۳۰۵۶۹۵ از طریق تلفن ثابت (فقط تهران)
( از ساعت ۸ صبح الی ۱ شب )
تماس گرفته و با کمک کارشناسان اینترنت کمک مشکل خود را رفع نمایید.
( در صورت اشغال بودن خطوط ، مجددا تلاش کنید )
در مقاله امروز اینترنت کمک قصد داریم شما را با رمز گذاری روی فولدر در ویندوز های مختلف آشنا نماییم. همه ما اطلاعات شخصی فراوانی را بر روی کامپیوتر خود داریم. اسناد متنی، نامه ها، عکس و اطلاعات حساب های شخصی که معمولا به صورت آشکار و بدون رمزگذاری بر روی کامپیوتر ذخیره می شود.بنابراین خود ما هستیم که به دیگران اجازه ورود به حریم شخصی خود را می دهیم. این در حالیست که به راحتی می توانیم با صرف وقت اندک با نرم افزار های کمکی یا از طریق خود ویندوز از حریم شخصی خود با گذاشتن رمز عبور روی فایل های کامپیوتر خود محافظت نماییم حفظ حریم شخصی در استفاده از هر تکنولوژی می بایست در اولویت باشد ، شاید تمامی این تکنولوژی ها تلاش خود را انجام داده باشند که از این حریم محافظت نمایند ولی این موضوع نباید در میزان اهمیتی که به حفظ این حریم در استفاده از آنها داریم بکاهد. در این مقاله به این موضوع مهم خواهیم پرداخت . حفظ حریم شخصی از مسائل مهم می باشد و اهمیت این موضوع در اینترنت کمک نیز با انتشا مقالاتی همچون راهنمای انتخاب رمز عبور قوی ، جلوگیری از هک شدن مودم ADSL ، روش های پیشگیری از هک شدن گوشی و ... دیده شده که می توانید با مطالعه این مقالات به حفظ حریم شخصی خود احترام بیشتری بگذارید. با مطالعه این مقاله نیز با ما همراه باشید.
استفاده از رمز عبور برای محافظت از یک پوشه به این معناست که برای دیدن لیست اسناد موجود در پوشه ، می بایست یک رمز ورود را وارد کنید. قبل از رمزگذاری هر سند، بهتر است یک نسخه پشتیبان از فایلها و پوشه های بدون پسورد ایجاد کنید تا در صورت فراموش کردن گذرواژه فایل های شما از بین نروند. رمز گذاری روی فولدر در ویندوز های مختلف به این ترتیب می باشد :
- رمز گذاری بر روی فولدر ها در ویندوز XP :
برای رمز گذاری در این ویندوز ، فایل یا پوشه ای را که می خواهید رمزگذاری کنید انتخاب کنید و روی فایل یا پوشه راست کلیک کرده و بر روی Properties کلیک کنید.
بر روی تب Sharing کلیک کنید. سپس "Encrypt contents to secure data" را علامت بزنید این پوشه را خصوصی کنید. بر روی Apply کلیک کنید و سپس OK را بزنید.
نکته : در صورتی که گزینه Encrypt contents to secure data غیرفعال باشد ، لازم است هارد دیسک در فرمت NTFS باشد و FAT32 نباشد.
- رمز گذاری بر روی فولدر ها در ویندوز 7 :
برای رمز گذاری در این ویندوز در Windows Explorer ، به پوشه مورد نظر برای محافظت بروید. بر روی پوشه راست کلیک کنید. سپس Properties را از فهرست انتخاب کنید. در کادر ظاهر شده ، بر روی General کلیک کنید.
بر روی دکمه Advanced کلیک کرده و سپس Encrypt content to secure data را انتخاب کنید. OK را کلیک کنید نام کاربری و رمزعبور Windows شما استفاده خواهد شد.
- رمز گذاری بر روی فولدر ها در ویندوز 8 :
برای رمز گذاری در این ویندوز ، می بایست فایل مورد نظر را پیدا کرده و بر روی فایل مورد نظر راست کلیک کنید و گزینه Properties را انتخاب کنید. سپس در تب General گزینه Advanced را انتخاب کنید . در صفحه جدید گزینه Encrypt contents to secure data را تیک بزنید و گزینه ی OK را انتخاب کنید و صفحه ی Properties را هم با انتخاب گزینه OK ببندید.
در این قسمت با یک سوال مواجه می شوید. ویندوز از شما می پرسد که آیا مایل هستید این رمزگذاری فقط برای این پوشه ذخیره شود که با انتخاب گزینه اول امکانپذیر است یا برای این پوشه و تمام زیر پوشه ها و فایل های آن که با انتخاب گزینه ی دوم امکان پذیر می شود. . پس از انتخاب یکی از گزینه ها OK کنید. مشاهده خواهید کرد که پوشه رمزگذاری شده یا در صورت انتخاب گزینه دوم در مرحله قبل، این پوشه و همه زیر پوشه های آن به رنگ سبز در می آید که به این معناست که این پوشه ها رمزگذاری شده اند و امنیت آنها تضمین شده است.
- رمز گذاری بر روی فولدر ها در ویندوز 10 :
برای رمز گذاری در این ویندوز ، باید ابتدا وارد فولدری که می خواهید برای آن عملیات رمز گذاری روی فولدر را انجام دهید شده و سپس روی صفحه کلیک راست کرده و از منوی باز شده گزینه Text document را انتخاب و سپس یک اسم برای این فایل انتخاب نمایید ، در نهایت هم می توانید آن را حذف کنید. سپس فایل را باز کرده و متن ذیل را در آن کپی کنید :
cls
@ECHO OFF
title Folder Locker
if EXIST “Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}” goto UNLOCK
if NOT EXIST Locker goto MDLOCKER
:CONFIRM
echo Are you sure u want to Lock the folder(Y/N)
set/p “cho=>”
if %cho%==Y goto LOCK
if %cho%==y goto LOCK
if %cho%==n goto END
if %cho%==N goto END
echo Invalid choice.
goto CONFIRM
:LOCK
ren Locker “Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}”
attrib +h +s “Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}”
echo Folder locked
goto End
:UNLOCK
echo Enter password to Unlock folder
set/p “pass=>”
if NOT %pass%==Your-Password-Here goto FAIL
attrib -h -s “Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}”
ren “Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}” Locker
echo Folder Unlocked successfully
goto End
:FAIL
echo Invalid password
goto end
:MDLOCKER
md Locker
echo Locker created successfully
goto End
:End
سپس در متن فوق با فشردن همزمان دکمه های Ctrl+F ، به جستجوی عبارت Your-Password-Here پرداخته و هنگامی که آن را پیدا کردید ، به جای این عبارت ، پسوردی که مد نظرتان می باشد را وارد کرده و از منوی File آن را Save As کنید ، در نظر داشته باشید که نام فایل را حتما FolderLocker.bat قرار دهید و سپس OK کنید تا ذخیره شود. پسوند فایل شما باید bat. باشد .
حال فایل FolderLocker را اجرا کنید ، با انجام این کار یک پوشه جدید به نام Locker ساخته می شود. هر اطلاعاتی که می خواهید رمز گذاری شود را با روش Drag and Drop به این فولدر Locker منتقل کنید. سپس در گام بعد هنگامی که تصویر ذیل را مشاهده کردید حرف Y را تایپ و Enter کنید.
در صورتی که مراحل گذاشتن رمز عبور روی فایل های کامپیوتر در ویندوز 10 را ، به درستی انجام داده باشید ، از این پس هنگامی که بخواهید آن فولدر را باز کنید ، با توجه به اینکه عملیات رمز گذاری روی فولدر انجام شده است ، باید رمز عبور را تایپ کرده و Enter کنید تا بتوانید به محتویات آن پوشه دسترسی پیدا کنید.
در صورتی که در خصوص روش های بالا بردن امنیت در ویندوز 10 سوالی دارید ، مطالعه مقاله روش های بالا بردن امنیت در ویندوز 10 را به شما پیشنهاد می نماییم.
- رمز گذاری بر روی فولدر از طریق ZIP کردن
در صورتی که تمایل دارید پوشه ای را در ویندوز سیستم تان رمز گذاری کنید ، می توانید برای رمز گذاری روی فولدر آن را ZIP یا فشرده کنید. برای این منظور روی پوشه زیپ شده کلیک کرده و آن را باز کنید و در ادامه از منوی File ، گزینه Set default password را انتخاب کنید ، سپس پسورد خود را تایپ کنید . از این پس شما تنها با وارد کردن رمز عبوری که تعیین کرده اید می توانید به این پوشه دسترسی پیدا کنید.
در مجموعه آفیس می توانید بر روی فایل های اکسل و ورد هم رمز عبور بگذارید تا کسی از محتویات آنها باخبر نشود ، لذا در صورتی که فایلی که می خواهید آن را رمز گذاری کنید اکسل یا ورد باشد می توانید از روش های ذیل استفاده کنید.
- رمز گذاری بر روی فایل های ورد
ابتدا فایل را باز کرده و سپس به منوی File مراجعه و از منوی باز شده گزینه Info و سپس Protect Document را انتخاب کنید. در کادر کوچک باز شده ، رمز عبور مورد نظرتان را وارد کرده و OK کنید ، با انجام این کار رمز گذاری روی فایل ورد شما انجام شده و اگر فایل را بسته و مجددا آن را باز کنید ، از شما رمز عبور خواسته خواهد شد.
- رمز گذاری بر روی فایل های اکسل
- فایلی که قصد دارید برای آن پسورد تعیین کنید را اجرا کرده و سپس از منوی File ، گزینه Info را انتخاب کنید. سپس گزینه Permissions و در ادامه Encrypt with Password را انتخاب کنید.
- در نهایت رمز عبور را وارد کرده و OK کنید. شما موفق به تعیین رمز عبور برای فایل اکسل تان شده اید و از این هربار که بخواهید فایل را باز کنید از شما رمز عبور خواسته خواهد شد.
در صورتی که درخصوص آموزش گذاشتن رمز عبور روی فایل های کامپیوتر سوالی دارید می توانید با:
شماره تماس ۹۰۹۹۰۷۱۶۶۷ از طریق تلفن ثابت (کل کشور)
شماره تماس ۹۰۹۲۳۰۵۶۹۵ از طریق تلفن ثابت (فقط تهران)
( از ساعت ۸ صبح الی ۱ شب )
تماس گرفته و با کمک کارشناسان اینترنت کمک مشکل خود را رفع نمایید.
( در صورت اشغال بودن خطوط ، مجددا تلاش کنید )
اینترنت کمک | تماس از تــهران : 9092305695 -- تماس از کل کشور : 9099071667